Sund og nærende aftensmad i hverdagen med kylling i karry

Leder du efter inspiration til familiens daglige aftensmåltid – og må det helst ikke være for tidskrævende et projekt? Så burde du give kylling i karry en chance.

Kylling i karry – det velsmagende og nemme aftensmåltid

Som hverdags mad egner kylling i karry sig især til de dage, hvor du har ekstra travlt, og derfor blot har tid til at tø et på forhånd tilberedt aftensmåltid op fra frys. Kylling i karry udmærker sig nemlig derved, at du med fordel kan lave en stor portion af den lækre og velsmagende ret, hvorpå du fryser den ned i mindre portioner, som siden hen kan varmes op.

Det er ikke, fordi det tager så forfærdelig lang tid at tilberede en frisk grydefuld kylling i karry. Og det er heller ikke voldsomt besværligt. Du skal, foruden de lækre og møre kyllingebryst fileter, blot bruge kyllingefilet uden skind og ben, æbler, løg, smør, karrypulver, hønsebouillon og flødeost naturel – temmelig basale ingredienser, som kan findes i langt de fleste supermarkeder eller andre dagligvare forretninger. Du skal, med andre ord, ikke ud i alverdens special butikker og jagte diverse eksotiske råvarer og ingredienser.

Kylling i karry er en ret, som er kendetegnet ved at være på én gang enkel at fremstille, smagfuld at nyde, og fyldt med næring. Hvis du vil gøre din kylling i karry perfekt, kan du servere den med duftende og aromatiske jasmin eller basmati ris og en mild eller stærk mango chutney, som ligeledes kan erhverves i et standard supermarked. Selve retten kylling i karry kan samtidig varieres alt efter smag og behag.

Du kan for eksempel vælge at tilsætte ekstra hvidløg, chili eller ingefær for at gøre sovsen mere stærk, eller garnere din ret med eksempelvis peberfrugter for at strække den og få en større mængde grøntsager i. Hvis du er blevet lidt tændt på at lave kylling i karry til din familie, kan du finde en god basis opskrift på det velsmagende måltid på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/23547/kylling-i-karry 

Astrid Pedersen