Sådan kommer du i mål med malerarbejdet

27 januar 2020 Cecilie Mortensen
Sådan kommer du i mål med malerarbejdet

Hvis man ser på den proces, det er, når man skal male væggene derhjemme, så er der flere ting, man skal tage højde for. Du kender måske nok til mange af de lavpraktiske ting, du skal starte med, før der skal males. Her tænkes der bl.a. på spartling af diverse huller, rengøring af væggene og naturligvis en god og grundig afdækning. På den måde kommer der hverken maling på dine lister, gulve eller andre steder, hvor malingen ikke er tiltænkt. 

Når dette ovenstående er gjort, så kommer vi til selve malerarbejdet. Og her kan det gøre en forskel, hvordan man griber malerarbejdet an.

Du kan male væggene på denne måde

Som noget af det første, så kan man starte med at tage en pensel med maling og male kanter og hjørner med denne. Det kan nemlig være svært at nå helt ud til kanterne, når man bruger en malerrulle. Herefter tager du din malerrulle med et godt lag maling, og påfører væggen – og gerne før malingen du lige har påført med penslen, er tør. Det er nu vigtigt, at du bruger malerrullen den samme retning til hele væggen. Eller vil der nemlig kunne opnår de famøse linjer og streger, som man for alvor vil kunne se, når malingen er tør. Nu handler det blot om, at det første lag maling skal tørre. Herefter kan du begynde med næste lag, og indtil at du synes at dækkeevnen er helt, som du ønsker. 

Foretrækker du at hyre en maler? 

Der er også flere og flere, som hyrer et malerfirma til alt dette malerarbejde. For det kan nemlig være en del tidskrævende, når man skal kaste sig over malerprojektet. Du finder derfor også et malerfirma i Græsted, som kan hjælpe dig godt fra start til slut, hvis du bor i Græsted eller omegn. 

Flere Nyheder