Nå alle skæve hjørner i haven med en græstrimmer

28 januar 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

En hver haveejer med en græsplæne ved, at der er områder som kan være svære at nå med en almindelig græsslåmaskine og det er her at en græstrimmer kommer til sin ret, især hvis man ønsker at have en velplejet græsplæne og have.

En græstrimmer kan nå skæve områder og komme ind steder som en almindelig græsslåmaskine ikke kan. F.eks. græskanter, men også omkring højbede, hvor det ikke er muligt at komme helt ind til højbedernes kanter. Du kan kigge nærmere på Makita græstrimmer.

Som regel skal du have både en græsslåmaskine og en græstrimmer. Er det en meget lille have, kan du overveje at nøjes med en græstrimmer.

Makita græstrimmer

Ledning eller batteri

Der er fordele og ulemper ved begge, så det er dit behov og din pengepung der afgør, om du skal vælge det ene eller det andet. 

En græstrimmer med ledning er som udgangspunkt billigere, men også lettere end en med batteri. Til gengæld skal du have en så lang ledning, at du kan gå selv det mest afsidigt sted i haven. Har du en kæmpe have kan det være en umulig opgave at have ledning nok. 

Alternativet er en græstrimmer der kører på batteri. Det har den fordel at du uden problemer kan nå selv de fjerneste kroge i haven. Ulempen er at du altid skal have opladet batteriet for at den virker og du kan risikere at batteriet løber tør for strøm før du er færdig. Nogle løser det problem ved at have mindst to batterier. Andre ved at sikre at alle deres haveredskaber er af samme mærke. Ofte kan man bruge batteriet fra et redskab på andre redskaber. Ulempen ved denne strategi er at man begrænser sig til kun et mærke.

Er du i tvivl om hvilken løsning du skal vælge, kan du med fordel få råd og vejledning af havecenterets dygtige personale. 

Flere Nyheder