Hvad er et kvindekrisecenter?

15 februar 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Et kvindekrisecenter er et sted hvor du som kvinde kan søge hjælp. Det kan for eksempel være at du har brug for en håndsrækning når du gerne vil væk fra et voldeligt forhold. Det kan også være at du har brug for beskyttelse. Og du kan altid opsøge et kvindekrisecenter hvis du ikke føler dig tryg.

Hvem kan få hjælp på et kvindekrisecenter?

Alle kvinder, som ikke er trygge i deres eget hjem eller i forhold til deres sociale relationer, kan få den hjælp og beskyttelse de har brug for på et kvindekrisecenter. Mange kvinder opsøger kvindekrisecentre hvis de føler sig utrygge ved samleveren, ægtefællen eller kæresten.

Du kan få hjælp hos et kvindekrisecenter uanset om du er udsat for fysisk vold, eller om du via psykisk vold eller social kontrol føler dig truet eller afpresset. Og du kan være helt sikker på at du hos et kvindekrisecenter kan få den støtte du behøver, hvis du ønsker at bryde ud af det dårlige forhold.

kvindekrisecenter

Hvordan kan et kvindekrisecenter hjælpe mig?

Hos et kvindekrisecenter kan du få husly og beskyttelse når du ikke kan være andre steder. Føler du dig for eksempel truet af en samlever eller en ægtefælle er du i sikkerhed på et kvindekrisecenter.

Samtidig vil du kunne få social og juridisk bistand til at lægge fremtidsplaner, hvis du ønsker at bygge en ny tilværelse op. Du kan få assistance til at søge økonomiske midler til formålet, og til at opbygge det nødvendige netværk – og du vil få al den opbakning du behøver.

Kan jeg tage mine børn med på kvindekrisecenter?

Du kan selvfølgelig have dine børn med dig på et kvindekrisecenter, så du ikke behøver at efterlade dem hos din samlever eller ægtefælle. Personalet på kvindekrisecenteret vil kunne arrangere afhentning hvis dette er nødvendigt. Du kan finde dit lokale kvindekrisecenter i Ørbæk på ellestedet.com

Flere Nyheder